Ungdom: Teknologi förblindar likheten

 

De flesta håller helt med om man säger att ungdomar har förändrats, som de alltid gjort. Men att de fungerar på annat sätt nu istället för kanske 10 eller 50 år sedan tror jag inte så mycket på. Om en överblick görs så kan det se ut så, att vi ungdomar inte alls lever som dem innan oss, på grund av de grejer vi använder oss av och sysslar med nu och inte då.

 

Känt bland alla är pratet om hur det sociala livet har förvärrats med tiden hos ungdomar, och om hur det finns de som säger motsatsen och framhäver t.ex. Facebook som något gynnande.

 

Vad jag tror är att knappt något har förändrats. Vi väljer vad som passar bäst för att kommunicera med varandra, vilket så klart ändras, men behoven förblir de samma. Liksom förut finns det även nu olika typer av tonårsgäng varav vissa flyttat till internet istället för att alltid hänga vid en trottoarkant.

 

Trevligt hade grabbarna, från bilden, utanför Folkets Hus i Oxelösund och trevligt har vi nu, kanske på samma ställe eller digitalt. Någon annan skillnad finns ej, behovet av att umgås har alltid funnits och vi fortsätter att prata om samma typ av saker.

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: