Min kunskapslucka: kungar

 

Du vet de där sakerna som du verkligen borde ha koll på men som du helt saknar kunskap om. Det känns som du var sjuk den där dagen i skolan när resten av klassen fick lära sig om det, för alla andra verkar ju ha koll. Jag kallar det kunskapsluckor. Enkel och känd kunskap som man borde ha men som man har lyckats missa. Ofta tänker man inte på sin kunskapslucka förän den dykerupp i ett samtalsämne och då är det aldelles för pinsamt att erkänna sitt tillkortakommande. Därför kan man släpa på dessa kunskapsluckor i flera år och varje gång du konforonteras med dem, slinker du smidigt iväg.

 

Jag har haft flera kunskapsluckor. Bland annat hade jag fram tills för något år sedan inte förtsått att Robbie Williams och Robin Williams var två olika personer. Jag trodde att skådespelaren också var en sångare, vilket lede till en hel del konstiga missförstånd.  

 

Min nuvarande kunskapslucka är kungar. Jag kan varken namnen eller ordningen på dem. Medundantag för Gustav Vasa och den nuvarande kungen så har jag faktiskt ingen kunskap om kungarna och drottningarna. Ytterligare ett bevis på detta är att jag valde den är oljemålningen utan att vara säker på om det var Karl XII som var avbildad. Den tidigare ägarna av tavlan är Wilhelm Henrik Kempe och Wilhelmina von Halwyl. Nu hänger den i arkivet och påminner mig om att jag borde läsa på om kungar och drottningar.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: