Min kunskapslucka: Kvalster är syrra med spindeln

 


Jag älskar att det finns så många allmänna frågor som jag faktiskt inte har en aning om än idag och som jag fortfarande lär mig. Hur kul hade det varit om man faktiskt inte lär sig någonting alls längre? Vissa saker som man tror är en ren självklarhet kanske kommer som en stor förvåning när man sedan får det svart på vitt hur och varför vissa saker är som de är. Tycker det är riktigt intressant!

Jag har en fobi, vilket är spindlar. Ingen rädsla, utan fobi. Blir otroligt skärrad, panikslagen och yrslig när jag ser en spindel. Det är nog det obehagligaste jag vet, vilken jag tror jag delar med otroligt många människor. Det är riktigt läskigt enligt mig och det var därför jag valde denna bil, dels för färgen. Det är svart precis som de flesta spindlar jag sett är, men också för att jag var med i en mindre bilkrock för ett par år sedan vilken jag också kopplar till rädsla. Så denna gång koppar jag denna bil som användes utav Gustaf Gårdestig och kommer ifrån Nyköping och spindlar med känslan rädsla.

Men det jag alltså inte kan, eller inte visste, är att kvalster räknas som spindeldjur. Det om något är otroligt obehagligt enligt mig, att små djur som lever i min säng och är vid mig alldeles för många timmar per dygn hör till de slags djur jag har sådan fobi för. Detta fick jag reda på bara för något år sedan, kom lite som en chock. Och även fast kvalster är så smått att det inte syns eller störs, eller skräms, så finns det där och det är väl en rädsla i sig.

 

 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: