Moralpanik: Internetanvändning

 

Frågan om hur internetanvändning påverkar ungdomar är ställd många gånger, den är uttjatad men likväl mycket viktig. Det var också det enda som jag kom att tänka på som kan knytas till moralpanik. Det finns såklart andra vanor och verksamheter som kan ifrågasättas men internetanvändningen är den största och mest tidstypiska.

 

Jag tänker främst på huruvida sättet vi söker information på gynnar vår kunskapsutveckling och intelligensnivå i jämförelse med tidigare generationer. Vi har mycket information väldigt lättillgängligt vilket gör att vi inte behöver spendera mycket tid för att upptäcka något nytt. Vi har möjligheten till att lära oss mer än någonsin men när information finns i överflödig tillgänglighet är risken att vi istället nonchalerar tillfället till allmänbildning och djupare vetskap för att istället tillförlita sig allt för mycket på att ha internet tillgängligt när kunskapen krävs.

 

Jag tror att det är viktigt att stimulera hjärnan genom att hålla informationsflödet på en jämn nivå för att inte fylla väskan proppfull och inte heller för att inte fylla den alls. Väskan på bilden är från 1833 och brukades av Johan Daniel Indebetou och gavs till Sörmlands Museum av Märta Indebetou. Väskan är drygt en halvmeter hög, den är gjord av grönt skin med stramaljbroderier på båda sidor. Fodret består av oblekt linne.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: