Om jag var fast i en outfit: En skönhet av Sammet

 

 

Att för evigt vara fast i en outfit, att aldrig kunna byta om. Det låter väl knappast som det ultimata scenariot, att i ur och skur ha samma klädsel. Men det är precis det som vi på Youthhood nu ska tänka oss in i!

 

Jag trivs allra bäst i ett par sköna jeans och en slapp t-shirt. Då är jag bekväm och kan fokusera på andra saker än att oroa mig för att jag ska visa trosorna eller få revor i strumpbyxorna. Men när jag gick bland gångarna fyllda med fina klänningar på Raspen så föll jag pladask för denna mörkblåa sammetsklänning.

 

Klänningen tillhörde Anne-Marie Dahl från Nyköping och var ett arv efter Ulla Andersson, också hon från Nyköping. Då Anne-Marie var en lång 10-åring syddes klänningen om 1957, något som Margit Hellström hjälpte till med.

 

I och med att jag nyligen tog studenten så har jag vid ett flertal tillfällen varit illa tvungen att lämna mina sköna jeans och slappa t-shirtar hemma och istället bära ett par klänningar, något som inte visade sig vara lika hemskt som jag först trott. Det var faktiskt rätt bekvämt, om man ser bortom rädslan för att visa trosorna eller att få revor i strumpbyxorna, och jag blev glatt överraskad. Därför tror jag att jag faktiskt skulle tycka om att vara fast i en sådan här fin klänning.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: