Album tips: För Livet Till Döden

 

Den svenska hiphopen låter just nu bättre än någonsin och artisterna slänger ur sig skiva efter skiva. Nya stjärnskott som Rosh (RoRo), från Nyköping tränger sig fram på scenen och visar exakt var svensk hiphops framtid ligger.

 

Timbuktu (Jason) är förvisso ingen nykomling, han har varit kung av svensk hiphop länge och i hans nya album ” För Livet Till Döden” fortsätter han att regera. De högerextrema vindarna blåser i Europa. Rasister och nazister intar europaparlamentet och sprider sitt hat. Hat mot romer, judar, kvinnor... Timbuktus nya album är en reaktion mot dagens Europa, mot rasismen i Sverige. I texterna bubblar han nästan över med sina tankar som rasism och antirasism.  Timbuktus åttonde studioalbum är lika inspirerande som hans första och kommer när det behövs som mest.

 

Att ett så litet land som Sverige kan producera så många grymma artister är imponerande. Kanske tänds musikintresset av en glödande ilska mot samhället eller av en leksak som står där hemma i vardagsrummet. På bilden ser du en leksaks orkester tillverkad 1945 gjord av plåt. Anna-Marie var den lyckliga ägaren av den fina leksaken som hon fått av sin pappa. På prislappen står det 10kr. Orkesterns namn är ”Li’l Abner and hist dogpatch band”.

 

Slutligen vill jag även nämna namnet Linda Pira. För vad vore en kung utan sin drottning? Linda Pira är svenskhiphops drottning 2014.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: