Gissa föremålet: Marikas val

 

Om detta hade varit ett vanligt inlägg kanske jag hade börjat denna text med ord som ”föremålet på bilden är”. Den här veckan kan jag dock inte göra det, för jag vet inte vad föremålet på bilden är.

 

Med min fantasi kan jag dock dra några, om jag får säga det själv, briljanta hypoteser kring vad detta mystiska föremål fyller för funktion.

 

 

Hypotes 1 – En kärnhusborttagare

 

Varje gång du ska göra klyftor av ditt äpple så stöter du på detta problem, du måste på något omständigt vis avlägsna kärnhuset i äpplet. Med detta föremål kan du med enkelhet ta bort kärnhuset genom att trycka in ”kärnhusborttagaren” i mitten av äpplet, vrida om det ett par varv och sedan trycka till; och vips så är kärnhuset väck!

 

En lysande uppfinning, om jag får säga det själv.

 

Och jag anser att föremålet ser rätt gammalt ut, knappast något från slutet av 1900-talet, och någon borde definitivt stött på detta problem redan då och uppfunnit kärnhusborttagaren.

 

 

Hypotes 2 – En näspetarhjälpare

 

Vi är nog alla medvetna om att det inte anses vara socialt acceptabelt att peta sig i näsan offentligt. Det ser inte speciellt trevligt ut men det är även ohygieniskt. Tänk om du skulle lyckas få tag i den där förtretliga snorkråkan, vad skulle du då göra med den? Kanske är du duktig och lägger den på en servett som du sedan slänger i papperskorgen, sedan plockar du nöjt upp din smörgås igen, omedveten om det faktum att diverse bakterier vandrar från ditt näspetarfinger till smörgåsen, och sedan vidare ner in i din kropp. Bakterier som faktiskt stoppats från att komma in i kroppen genom att de avlägsnades från entrén i näsan genom den där snorkråkan.

 

Därför skulle det här föremålet vara till stor hjälp. Även om det fortfarande inte är acceptabelt att peta sig i näsan offentligt så kan du nu åtminstone göra det utan risken att få i dig snorkråkans bakteriekollektion. Näspetarhjälparen avlägsnar den irriterande snorkråkan från din näsa och efter att du lämnat denna på servetten kan du återgå till din välsmakande smörgås. Kom bara ihåg att göra rent näspetarhjälparen när du kommer hem!

 

 

Jag tror att föremålet på bilden är en kärnhusborttagare eller en näspetarhjälpare. Har ni läsare någon idé vad detta annars skulle kunna vara?

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: