Gissa föremålet: Oscars val

 

När jag strosade bland hyllorna i föremålsmagasinet landade min blick på denna svarta och illavarslande sak. Jag undrade genast över vad det kunde vara. Jag slogs först av hur hård och robust den såg ut att vara. När jag sedan såg hur man kunde snurra i ett handtag och få de två hjulen att snurra tänkte jag att maskinen användes för att platta till något. Detta tillsammans med dess illavarslande aura ledde mig till slutsatsen att det måste vara ett tortyrredskap. Fingrarna tvingades in mellan hjulen och sedan snurrades handtaget till ljudet av knäckande ben och skrik.

 

Å andra sidan kändes detta lite väl makabert för att ha stående så nonchalant på golvet. Att det var något för att platta till saker med var jag säker på – men kanske användes maskinen i ett mer vardagligt syfte? Kanske användes den för att pressa ut vätan ur nytvättade kläder, eller för att pressa blommor.

 

Hursomhelst känns föremålet gammalt och jag tvivlar på att liknande föremål fortfarande är i bruk. Jag ser det framför mig i en tid av trähus och verkligt mörka nätter, som inte lystes upp av artificiellt ljus. Jag ser framför mig hur föremålet står i ett hörn, där den nästan helt undkommer eldens dansande ljus om natten. Ja, det känns på något sätt kusligt, som om det hörde hemma i en klassisk spökhistoria.

 

 
 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: