Det våras för film: En sköning

 
 

 

Det är vår, det är förhållandevis riktigt härligt väder och det är mycket läxor (man behöver inte känna att man inte har något att göra). Det är en tid av stress växlad av njutning och för att plussidan ska väga mest krävs bra filmer!

 

Mitt intresse för den film, vars biopremiär är den 21:a mars, började med att jag en dag lyssnade på den engelska popgruppen The Kinks (rekommenderar) och klickade upp  ett klipp från en film med deras fantastiska låt Strangers spelande i bakgrunden. Känslan som skapades mellan låten och klippet var alldeles på sin plats, frihet och lugn strålades ut mycket ljuvt. Att kolla på The Darjeeling Limited (filmen) var en självklarhet, och bra var den! Det sprakade av färger genom hela deras resa genom Indien och filmen. Det var fint filmat och schyst regisserat.

 

Wes Andersson har regisserat en del filmer sedan 2007 då The Darjeeling Limited kom ut och hans senaste film släpps nu i vår. Vad jag kan säga enligt bilder och trailern så kommer man än en gång att bjudas på fantastiskt fotografi, sprakande färger och Adrien Brody som medverkade i den tidigare nämnda filmen.

 

Om man i biosalongen får, skall kaffe tas med till filmen för största njutning av filmen ska kunna nyttjas. Kaffet ska drickas ur likadan kaffeservis som museets. Kaffeservisen består utav en Kaffekanna, en gräddkanna, sockerskål och koppar. Den skänktes av Roger Alderstrand. Filmen heter The Grand Budapest Hotel och handlar om en hisspojkes vilda äventyr med den omtalade portvakten Gustave H. De hamnar i många olika starka situationer i ett snabbt förändrande Östeuropa under mellankrigstiden. Trailern går att se här: https://www.youtube.com/watch?v=1Fg5iWmQjwk

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: