En resa: Inte bara med flygplan

 

Vi förknippar resor med utlandssemestrar, solbad och skidåkning. Vi kommer med glädje ihåg resorna som ljusglimtar när vi ser tillbaka på livet. Men resor behöver inte nödvändigtvis ske med flygplan eller båt – vi reser ständigt genom livet. Och till många av dessa resor behövs ingen resväska.

 

Låt oss se vad definitionen för en resa är: man lämnar vardagen och besöker en plats som man helst inte har besökt förut. Man får en ny upplevelse och nya erfarenheter. Kanske lär man sig något av dessa erfarenheter. Sedan återvänder man till vardagen igen.

 

Om vi accepterar denna definition kan vi se att den kan uppfyllas bara genom att ta en ny väg till skolan. Då lämnar man vardagen (=den vanliga vägen) och får en ny upplevelse av världen(=alla vägar utom den vanliga vägen). Därmed utför man en resa varje gång man väljer en annorlunda väg. Men, som sagt, resor behöver inte alls ske i det fysiska universumet.

 

Tänk tillbaka på definitionen vi slog fast tidigare. Resor handlar om att lämna det vanliga, igenkännbara och trygga för att möta det ovanliga, nya och osäkra. Att till exempel prata med någon utanför sin vanliga bekantskapskrets uppfyller alla krav för en resa. Du upplever något nytt och tar del av nya åsikter, du känner dig antagligen lite osäker och nervös när du först möter personen, men du kan tryggt veta att du kan återvända till vardagen med dina vanliga vänner. Vem vet? Kanske tar du med dig den nya bekanta till denna vardag?

 

Hursomhelst, så har du gjort det som tusentals charterturister betalar mycket pengar och reser långt för att göra – du har genomfört en resa.

 

Så om du har en resväska liknande den ovan som lämnades in till muséet 1968 och känner ett behov av att uppleva något nytt, tänk två gånger och fundera på om du inte, istället för att flyga till Kanarieöarna, lika gärna kan ta en pratstund med en främling på bussen.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: