Önskningar: Fred och demokrati åt det ukrainskafolket

 

Temat önskningar fick mig att tänka på Sven Melanders gamla sketch ” Vad svenska barn önskar sig mest av allt”. Om du inte har sett den eller om det var länge sen så finns den här: http://www.youtube.com/watch?v=08o6JyvvtP8.

 

Sketchens enkla premiss roar mig. Det är meningen att barn ska önska sig fred på jorden men istället är det leksaker och pengar som lockar. Själv kan jag väl erkänna att det var en hund som var överst på min önskelista när jag var liten. Jag hittade dock ingen hund i magasinet så det blev en hundlunga istället. Lungan har använts som undervisningsmaterial på Västra Skolan. Texten under lungan är på tyska ” Injektion Lunge, Hund”. Ni kan nog lista ut vad det betyder.

 

Det som slog mig är att idag önskar jag mig faktiskt fred. Jag önskar att Ryssland ska dra tillbaka sina trupper från Ukraina. Att Ukrainas regering får representera folkets vilja och gå med i EU om det är vad folket vill. Att Putin lär sig vad demokrati innebär och att han inser att det är Ryssland han är president i, inte Ukraina eller något annat land som har tillhört Sovjetunionen. Min önskning är helt enkelt fred och demokrati åt det ukrainska folket.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: