Önskningar: nyår

 
 

10 ...

 

Det är nyårsafton.

Det är 1920-tal.

Du befinner dig på Mariebergsgården.

Det är fest.

 

9 ...

 

Med en grön hatt på huvudet, med en fjäder som är lika lång som din ena arm, är det dags att fira in det nya året, den nya början av ditt liv. För inte ska nästa år bli lika trist, tråkigt och tröttsamt som det du gör dig redo att lämna bakom dig.

 

8 ...

 

När du står på dansgolvet, ett glas champagne i ena handen, tänker du igenom vad det egentligen är du önskar få ut av det nästkommande året. Är det att det ska råda fred på jorden i ett par år till? Att din familj ska fortsätta att vara vid god hälsa? Eller är det det som den lilla egoistiska rösten i den bakre delen av ditt huvud säger, att du ska fokusera på dig själv i år, på att under årets gång ställa dig själv i centrum; på att hålla humöret uppe och ersätta det trista, tråkiga och tröttsamma med något spännande, något som gör dig lycklig.

 

7 ...

 

Du lyfter handen som inte håller i champagneglaset och känner på den stärkta filt som utgör din mössa. Dina tankar har din uppmärksamhet, kanske mer än vad de borde. Folkmassan runtomkring dig är inte mer än ett surr i bakgrunden.

 

6 ...

 

Du stänger ögonen och till slut är även surret borta.

Det är bara du och dina tankar kvar på Mariebergsgården.

 

5 ...

 

Någon stöter till dig och du återvänder till verkligheten. Till din familj och dina vänner, till ansikten som är något bekanta och helt främmande. Du märker att spänningen har stigit, att röster höjts och att klockan närmar sig tolvslaget.

 

4 ...

 

Din väninna tar din hand och drar med dig till mitten av rummet. Ni ser på varandra, på klockan, och med ett leende på läpparna skakar hon lite lätt på huvudet. Håret som ramar in hennes ansikte faller tillbaka på sin plats lagom till dess att hon öppnar munnen och frågar om du har tänkt ut något nyårslöfte ännu, du som alltid är ute i sista sekunden.

 

3 ...

 

Du tänker på det trista, du tänker på det tråkiga, du tänker på det tröttsamma.

Det som egentligen var samma sak och stod för samma sak; ditt liv.

 

2 ...

 

Du bestämmer dig för att det är mer än okej att vara lite egoistisk ibland.

Det betyder ju inte att du önskar någon annan ont, bara att du inte vill glömma bort vems liv det är du lever.

 

1 ...

 

Du önskar att det nya året ska bli bättre; att ditt liv ska gå från trist till trevligt, att du ska gå från nedstämd till lycklig.

 

Du önskar, du önskar, du önskar.

 

GOTT NYTT ÅR!

 

 

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: