Därför röstar jag: Respekt och ansvar
Med respekt för alla som, i historien, har kämpat för att demokrati ska vara det styrelsesätt som tillämpas i de flesta delar av världen röstar jag. Att inte visa ett engagemang visar på en otacksamhet och ett aktivt avståndstagande från ett demokratiskt samhälle. En demokrati kräver nämligen ett folk som visar vad de tycker, det är annars en omöjlighet för politiker att kunna jobba för att tillfredsställa majoriteten av samhällets befolkning. För att demokratin ska kunna vara en fin förutsättning för varje innevånare krävs ett ansvar från de röstberättigade att utveckla demokratin genom att rösta.
Det går inte att vara en soffpotatis som väljer att inte gå och lägga sin röst i valurnan, för att sedan klaga på den nya regeringen. Har man inte utnyttjat förmånen att visa sitt tycke och därmed ingå i en grupp likasinnade, får man sedan blott vara tacksam med hur än den nya maktgruppen ser ut.
Ett alternativ, för den som inte vet vad som man känner att man vill rösta på, är att rösta blankt. Man har därmed visat respekt och tagit ansvar för demokratin. För att dock bli säker på vilket parti, eller vilka politiker, som har värderingar som stämmer överens med dina egna finns så kallade valkompasser att tillämpa på olika mediers hemsidor, bl.a. SVT. Där kan man nu inför EU-valet ge sin åsikt på nästan 30 frågor rörande EU-politiken för att sedan se vilket parti och vilka Europavalskandidater som ligger en närmast.
Om man ändock skulle vilja stanna kvar i en soffa kan möbeln på bild vara ett alternativ. Soffan är tillverkad på 1800-talet och gjord utav mahogny och mässing. Med en längd på 2,68 har man gott om utrymme.