Därför röstar jag: ...

Mc-ställ för poliser, ingår i polissamlingen från Polismyndigheten i Eskilstuna.
 

...för att minska de rasistiska partiernas makt Luften vi andas, trafficking, fildelning, övervakning, mänskliga rättigheter, tiggeri, maten du äter, fri rörlighet, jämställdhet och jämlikhet är bara några frågor du kan påverka genom att rösta i europaparlamentsvalet den 25 maj. Rasistiska partier runt om i Europa rustar inför EU-valet. Med tillräckligt många röster kan EU få en mäktig högerextrem partigrupp efter valet 2014.

Jag vill rösta för att minska de rasistiska partiernas makt men jag är under 18 och får därmed inte rösta. Därför vill jag uppmana alla er som får rösta, att rösta för allas lika värde den 25 maj. I Europaparlamentet sitter valda ledamöter från alla medlemsländer. De är framröstade av folket för att representera sitt parti, en ideologi eller en fråga, de representerar alltså inte sitt land. Europaparlamentet är det enda beslutsfattandeorganet som EU:s medborgare kan påverka direkt. Och tur är väl det med tanke på att lagar som gäller i Sverige ofta avgörs genom beslut i Europaparlamentet.

I din kommun påverkas sex av tio beslut av vad som bestämts i EU. Några som verkligen påverkas av europaparlamentet är lagens förlängda arm. På bilden ser du ett blått Mc-stället från Polisen i Eskilstuna. Det tillverkades 1980 av Halvarssons i Malung.

Om du bryr dig om vad polisen ska syssla med, borde du rösta den 25 maj.
Din röst gör skillnad för smältande isar, växande flyktingläger, ungdomsarbetslöshet, hatbrott och artdöd. Tillsammans är makten vår.

Rösta på söndag, låt inte någon annan bestämma åt dig!

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: