Internethandel: En balans

 

Jag är en tämligen hängiven internetshoppare. Det är tack vare utbudet och tillgängligheten. Ett utbud som ibland kan vara lite för stort. Med ens man har gått in på C/O Carl eller Zara på Internet sätter köpsuget igång och varukorgarna tenderar att bli rätt stora, detta utan att jag är full av begär utan att det ibland saknas en realism över hur mycket mycket är på Internet. Detta kanske framställer en bild av mig som en stor klädesköpare utan gränser, så är det inte. I förhållande till hur beteendet i en fysisk affär ser ut så vill mycket ha mer.

 

Att hantera Internet är en balansgång. Förutom vad gäller handel i digitala affärer som finns ett stort utbud av begagnade föremål. Ett område där man kan göra många lyckoklipp såväl som att bli rejält bedragen. Jag har haft tur, agerat med försiktighet, och endast gjort gynnande affärer på andrahandsprylar. Jag gillar konceptet av många anledningar en är det att man kan spara pengar samtidigt som man hindrar ett mycket väl fungerande föremål från att bli slängt då säljaren antingen tröttnat eller köpt nytt.

 

Internetshopping är ett spel på gott och ont, liksom det mesta andra. Spelautomaten kunde ha varit likaså. Enarmade banditer slukar oftast spelarens pengar men kan i vissa fall ge stora utdelningar. Den var dock i olagligt bruk på en klubb i Eskilstuna där illegal bookmarking förekom, samt spel om pengar utan tillstånd. Polisen beslagtog automaten och gav den senare till Sörmlands Museum.

 

 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: