Tre boktips: Barfota änglar, Systrar av guld, Syskonkärlek

 

Tre författare, tre otroliga böcker, tre huvudpersoner med fantastiskt fina relationer. Barfota änglar är en bok jag fick nys om på ett tåg, jag läste ett utdrag och bestämde mig för att jag någon gång skulle läsa den. Fyra år senare sitter jag med boken i Gran Canaria och undrar varför jag inte läst den tidigare. Boken handlar om två unga tjejer som flyr från Sverige till Japan för att bli eskortflickor och slippa sitt liv i Sverige. Huvudpersonen är även författaren, det är hennes berättelse om hennes liv innan, under och efter resan till Japan, hur hon och hennes vän smälte ihop till en varelse, hur hennes pappa misshandlade henne och hur glad hon är över att fortfarande vara vid liv. När man läser boken så står man där bredvid henne, känner som hon känner, ser allt hon ser och delar hennes känslor. En fantastisk bok skriven av en fantastisk författare - Linnea Willén.

 

Systrar av guld och Syskonkärlek är två böcker jag har fått av min syster Felicia, utan henne hade jag nog aldrig börjat läsa böcker och ens njuta av att läsa böcker. Systrar av guld handlar om en flicka och hennes problem samt hennes fantastiska relation till hennes systrar. Det var länge sen jag läste boken men det jag minns från den är att det var den första boken jag grät till, innan denna bok förstod jag inte hur man kunde gråta till en bok. Om du också vill lära dig älska böcker så rekommenderar jag denna bok skriven av Maureen Johnson.

 

Syskonkärlek handlar om den förbjudna kärleken mellan två syskon, en oumbärlig kärlek som förstör dem båda när de inte får vara tillsammans. Men det är ändå en kärlek som bara kan försvinna om de båda håller sig borta från varandra, en så pass stark kärlek att de inte kan vara i varandras närhet men inte heller i varandras frånvaro - en omöjlig kärlek. Denna bok väcker förvirrande känslor inom en, man vill att de ska vara tillsammans för att det är en sådan fin och stark kärlek men ändå är det fel eftersom de är syskon. Man blir verkligen förvirrad och börjar även reflektera över förbjuden kärlek och vad det innebär. Om de får vara tillsammans eller inte får ni ta reda på själva i Katarina von Bredows bok Syskonkärlek.

 

Barnkälken på bilden symboliserar den relation två barn måste ha för att kunna njuta av kälken, utan den ena kan inte den andra existera. En måste sparka och en får sitta i ett fantastiskt vinterväder.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: