Halloweenminne: Zombieinvasion

 

Nu är det Halloween igen alltså. Det innebär pumpor, godis och en massa olika utklädnader. En av de vanligaste sakerna att klä ut sig till måste ju ändå vara zombie. På Halloween förra året gick jag tillsammans med ca 20-30 andra personer genom Katrineholms gator mitt i natten med fejkblod och latexsår i ansiktet och helt söndertrasade och nedsmutsade kläder på kroppen. Vi gjorde alltså en så kallad ”Zombie Walk.”

 

Begreppet Zombie Walk har funnits sedan det tidiga 2000-talet och sedan dess har det bara vuxit, speciellt nu på senare tid när zombies har blivit så pass ”inne” efter att ha invaderat populärkulturen från alla möjliga håll. De finns i TV-spel, böcker, filmer, TV-serier m.m. I vissa städer, speciellt i USA, men även i bl.a. Kanada, Sverige och Chile arrangeras det stora årliga Zombie Walks och det är många som verkligen tar tid till att göra häftiga och läskiga kostymer. Zombies är mer kreativa än vad man kan tro!

 

Nu tittar jag inte på så mycket zombiefilmer men jag tror att jag ändå har lite koll. Sättet som folk blir zombies på är ju oftast olika från film till film. Det kan vara allt från en sjukdom, till ett experiment som gick fel, till ett gift, till utomjordisk strålning. Om jag var en galen vetenskapsman som skulle tillverka ett gift som gjorde folk till zombies (varför man nu skulle vilja göra det?) så skulle jag antagligen hälla det i en sådan här giftbägare med dödskallar på så att jag visste vad det var och inte råkade dricka det själv i tron att det var något annat.

 

Just den här bägaren lämnades in från Västra skolan i Nyköping så såvida deras kemilärare inte gjorde elever till zombies i hemlighet så tvivlar jag på att den någonsin har använts till just det. Men man vet ju aldrig…

 

Ha en trevlig Halloween och trevligt höstlov allihop!

 

 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: