Hallowenminne: den sista spökvandringen

 

 

Varje år anordnade 6:orna på skolan "spökvandringen"för de yngre eleverna. En vandring som vanligtvis involverade lite läskig musik, några skrik och en sexa som hoppade fram i mörkret och skrek "buu!". I år var det äntligen vår tur. Vi skulle anordna den bästa spökvandringen någonsin. Vi hängde blodiga lakan (blodet var gjort av liknande vattenfärg som på bilden) från taket, skrev ut bilder på hemska benbrott och likmaskar som vi dekorerade rummet med. Vi förslöt alla fönster så att det var kolsvart och hade en bandspelare som spelade upp läskiga ljud, typ människor som skrek på hjälp. Vi klädde ut oss och pyntade rummet med fakeade kroppsdelar.

 

Skolan som vi gick på hade varit ett barnhem tidigare, så vi använde det för att skrämma de yngre barnen.Vi hittade på en hemsk historia om barnhemmet som alla barnen fick höra innan de påbörjade spökvandringen. Under spökvandringen lyckades vi förstöra flera barns kläder med målarfärg och stuka en killes hand. Olyckan skedde i ett försök att stänga in honom på en toalett. Vi lyckades också få elever sen ankomst till sina lektioner eftersom att vi höll fast vissa i benen i flera minuter. När dagen var slut var min klass nöjd. Vi hade verkligen lyckats skrämma dem!

 

Vår lärare kom in till oss dagen efter och förklarade att det inte blir någon spökvandring nästa år.

 

Vattenfärgen på bilden är tillverkad 2010 av Lekolar i Osby och har tillhört Rosenkällaskolan i Nyköping, som skänkt flaskan till museet.  

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: