I Picknickkorgen: gottegris

   

I min korg skulle jag ta med mig allt som är sött - och glutenfritt. Ett fat skulle jag ta med mig, ett likadant fat som på bilden och på fatet så skulle det finnas smörgåsar med rostbiff och potatissallad på, jordgubbar doppade i choklad, chokladbollar med pärlsocker på, lite kladdkaka med grädde, ananas och cupcakes som helst ska vara red velvet cupcakes, receptet på red velvet cupcakes hittar ni nedan. Sedan något gott att dricka till såsom äppelcider och en rutig filt. Sedan skulle jag även ta med mig ett supertrevligt sällskap i en annan korg och gärna lite spel såsom "Med andra ord".

 

Fatet på bilden är egentligen en kabaré som används för att lägga upp smörgåsar. Cecilia af Klercker var den som använde den under 1951, förmodligen så serverade hon underbara smörgåsar till sina gäster på denna för det skulle jag gjort i alla fall.

 

Red velvet Cupcakes:

 

Receptet gäller för 12 st

 

Ingredienser:                                                                  Topping:

    50 g Smör                                                                   2 dl smetana

    3 dl strösocker                                                           100 g Smör rumsvarmt

    4 st ägg                                                                      1 tsk vaniljsocker

    2 1⁄2 dl mjölk                                                             4 dl florsocker

    2 msk röd hushållsfärg

    5 dl vetemjöl

    4 msk kakao

    1 1⁄2 msk vaniljsocker

    1 tsk salt

    2 tsk äppelcidervinäger

    1 1⁄2 tsk bakpulver

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°. Ställ 12 stora muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör ner mjölk och hushållsfärg. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och salt och rör ner i smeten. Rör ihop vinäger och bakpulver och blanda ner i smeten när det börjar bubbla. Rör tills alla ingredienser är väl blandade. Klicka ut smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.

 

Topping: Vispa smetana, smör och vaniljsocker till en mjuk smet. Vispa ner florsockret lite i taget och fortsätt vispa till en jämn, slät och blank kräm. Spritsa eller klicka ut krämen på cupcakesen. Garnera med rött kryddsocker, jordgubbsströssel eller hallon.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: