Slå sönder en norm: Byta med en bra norm

 

Det finns gått om dåliga normer i samtliga samhällen på jorden. Många av dessa har blivit kvar i samhället från en annan tid då värderingar såg helt annorlunda ut. Dessa gammalmodiga normer missgynnar bara folk istället för att gynna någon. I fokus idag ligger främst könsnormer som säger att det är förbjudet med vissa typer av förhållanden eller sätt att leva. Dessa har kommit upp i en tid där t.ex. värderingarna mellan man och kvinna såg olika ut än i dag eller när man inte hade mycket vetenskap om kroppen.

 

Många av dessa gamla könsnormer är idag inte gynnande för samhället men de lever kvar om man försöker blunda för dem. Att ta i med hårdhandskarna för att slå ut de som brukar normerna är inte heller rätt och kan dessutom missgynna motståndarna i och med att agerandet kan göra så att de oetiska normerna sprids i motprotest.

 

För att de ska försvinna är det istället bättre att bygga upp nya normer som motsäger de gamla för att sedan de nya ska konkurrera ut de gamla och därmed bidra till ett samhälle med bättre värderingar.

 

Det är så man bryter upp en norm, man behöver inte något hårt som kofoten på bilden, vilken är från år 2000 och tidigare funnits i förvar hos polisen efter att de tillvaratagit den från kanske en brottsling.

 

 

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: