Ut med det gamla och in med det nya: Utveckling

 

Vi ska värna och akta traditioner men det är reformer som för samhället framåt. Fyra stycken lämnar men bara för att nå nya mål i deras utveckling. Det har varit ett trevligt år och det tackar jag för, samtidigt som jag ser fram emot att få lära känna fyra nya stycken, förhoppningsvis mycket trevliga, personer.

 

Att bli av med någonting som funkar är alltid tråkigt men det finns också andra fall där det gamla inte längre är bra och det är nödvändigt att något nytt kommer in för att göra bättre. Flera exempel på detta agerande finns i politiken där t.ex. alltför många länder inte följer de stadgor som är skapade av FN för att ett välbefinnande ska finnas hos varje lands innevånare.  

 

Ett annat exempel där det är bra att fösa ut det gamla och välkomna det nya är möbler som inte längre passar in i hemmet och samtiden och fyller därmed inte längre sina funktioner, att vara snygga och praktiska. Soffan på bilden ser dock trevlig ut men ändå har den fått turen att fraktas från sitt tidigare hem till att glänsa i Sörmlands Museums samling. Soffan är knappt två meter bred och är gjord av björk. Den är given till Sörmlands Museum av Klara Broberg.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: