Mitt i naturen: Alternativa behandlingsmetoder

 

“Alternativa behandlingsmetoder: Tag upp till fem koppar örtte av älggräs per dag för att få lindring”. Så står det i boken ‘Botemedel och läkemedel från naturen’ av en “Stein” från 1998 om hur man kan hjälpa kroppen vid lindring av magkatarr. Älggräs alltså, nu vet ni.

 

Temat är mitt i naturen och naturen är så himla underlig och cool. Inte bara kan vara katastrofal, men den kan också hjälpa, lindra, och rädda. Nu gör vi ju vår medicis av kemikalierar och visst är det bra, det funkar ju och vi kan bota så himla mycket mer nu än förr. Men naturen har hjälp människan länge den med.

 

Boken tillhör en serie av böcker om hälsa och huskurer, publicerad från väldigt olika tider. Den är donerad av en Sigurd som “var intresserad av naturkurer av vad naturen själv kunde bidra med rörande hälsan”.

 

Det är inte lite den kan bidra med uppenbarligen, eftersom de lyckats fylla en hel del böcker om det och vi människor har lyckats lindra diverse saker med naturens hjälp. Vi har ju trots allt inte alltid haft dagens medicin.

 

Kanske bör man köpa sig en mer modern bok om huskurer och ta sig ut i naturen och se om man kan testa på lite olika saker.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: