På tal om sex: Bara för att. Eller?


 

I boken Kvinna och Man, en praktisk handbok i sexualkunskap från 1968, tre år innan min mamma föddes, kan man hitta allt från hur man tar hand om ett barn till olika sexställningar och deras fördelar. Man kan också lära sig om kvinnlig orgasm och effektfullt förspel. Saker som de flesta ungdomar inte har en aning om, trots att sex är del av deras vardag.

 

Ärligt talat tror jag att de flesta som ger sig ut i sexmarknaden borde läsa något i den här stilen som förberedelse. Det är inte lätt att förstå hur det hela hänger ihop i ett samhälle där det enda man egentligen får veta är att alla vuxna säger ”använd kondom” och att vem som helst kan fråga ”vill du ligga?”

 

Den här idén med att sex är något vackert och heligt och att det är värt att vänta på att bli av med oskulden… Tja låt oss säga; inte nu längre. Sex har blivit lite som att dricka eller röka. Man gör det bara för att. Ibland även när andra tittar på.

 

Tänk, för mindre än hundra år sedan. Då hade de flesta inte sex förrän de gifte sig och det var något speciellt med att kyssas. I dagens samhälle har ungdomar sex när de är allt för unga och hånglar med vem som helst. Det känns som att man tappar en hel del av magin hel enkelt. Kanske skulle vi försöka lära oss lite mer om våra kroppar innan vi låter hjärnorna styra. Vad sägs om det?

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: