Valborg 2015: En ölig grej.

 
 

 

Jaha. Då var det dags igen att fira helgonet Valborg och föra bort häxor i andan av den hedniska kulturen.

 

Välkommen våren och ljuset! Välkommen eld av sann tro. Välkomna tider av glädje och helig förundran. Välkommen Ölens Afton.

 

Jo ni hörde rätt. Valborg är tiden då man ska överkonsumera öl vänner. Precis som nyår, midsommar, juldagen och såklart någon gång runt halloween. Och vänta jag glömde påsk och eventuella födelsedagar, och sen såklart, helgerna. Helgerna måste ju vara med också, och onsdagar. Onsdag är ju faktiskt lillördag.

 

Öl är ett bra ord, vänner. Två bokstäver varav en av bokstäverna har två små roliga prickar över sig och består mestadels av en rund fin form. Den andra bokstaven är bara ett streck oftast men ibland också typ som en stol utan ben från sidan sett, och med väldigt underutvecklad stoppning. Öl är också ett mycket tacksamt och manligt vrål-ord. Det är något särskilt tillfredställande att bröla ordet Öl, speciellt om man har en kall flaska i handen.

 

1980 drack man också öl och det var ännu mer speciellt. Ölflaskor som dessa var så speciella att man har sparat dem i en fin gul back som kan vara bra att spara saker i. Jag hittade den här fina gula backen i arkivet i tisdags och som väntat kunde jag inte hålla mig utan brölade, ”ÖÖLLL!” Det häftigaste av allt:

 

Dart Mörkt Lättöl Klass 1

 

Hör bara hur namnet klingar. Känner ni vibrationerna. Det är valborg och ölen som kallar. Spring mot er frälsning vänner! Spring mot öl och öppna eldar.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: