Gårdagens hantverk blir morgondagens design: organiserat

 

Det ligger saker över hela mitt golv. Varenda liten del som kunde varit städad och tom är fylld med allt från smutstvätt till affischer jag inte haft tid och lust att sätta upp på väggen än. Men min bokhylla är nog värre.

 

Min bokhylla är en femte del böcker och resten en stor salig blandning av gamla spel, saker jag inte vet vad jag ska göra av med. Ett par gamla trassiga skor. En låda med kablar. En annan låda med en till salig blandning av saker jag inte vet vad jag ska göra av med.

 

Jag och ordet organiserad är inte synonymer, jag är otroligt glad om jag faktiskt hittar de papper eller likande jag behöver när jag behöver det. Jag skulle absolut inte bli förvånad om jag tillslut råkar slänga livsviktiga papper.

 

Kanske är det för att jag vill kunna vara organiserad som jag drogs till just den här serien av förvaringsmappar som finns att köpa på museets butik.

 

Den här förvaringsmappen, och de två andra förvaringsmapparna i serien, är designad av Ida Gerdmark. Hon har tagit inspiration från ett registerbord och ett kopparstick.

 

Jag valde just den på bilden för färgen, men förvaringsmapparna finns i olika storlekar och design. En med motiv taget från en gammal tavla över Nyköping, och en med träliknande motiv.

 

 

 
 
 
I Sörmlands museums butik hittar du kollektionen Gårdagens hantverk blir morgondagens design. Produkter inspirerade av museets samlingar. Du hittar hela sortimentet på www.sormlandsmuseum.se/butiken


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: