Graffiti: Återvinn och förnya

 

 

Mycket, om inte allt, går att återanvända eller ändras genom tiden. Musik är något som ändras. Vi kan fortfarande lyssna på Beethoven och Mozart, men vi kan också välja att lyssna på Iron Maiden eller Amanda Jenssen. Poängen är bara att det låter verkligen inte likadant nu som då. Så varför måste konst se likadant ut nu som då?

 

När jag hör ordet graffiti tänker jag på Banksy, tunneln som går mellan tågstationens och andra sidan (den mot lasarettet), och ja, konst. För graffiti är banne mig konst. Jag kanske inte fullt anser klotter konst men det är skillnad på klotter och graffiti vilket många verkar glömma bort.

 

Klotter hittar du på skolbänkar och busskurens träbänkar. Klotter är att någon har använt en står svart penna för att skriva [någon] hjärta [någon], eller någons enkla tag. Graffiti kan vara timmar av arbete för att skapa något. Jag tror personligen att graffiti direkt hade ansetts som konst av alla om det hände på en canvas istället för på husväggar.

 

Jag valde en hjälm. För det är så det står. “Sakord: hjäml”. Många skulle direkt hoppa på “specialbenämningen: ishockeyhjälm”, min i grund och botten är det bara en hjälm. Man kan hade den när man åker pulka om man känner för det, eller kanske till och med när man cyklar. Hjälmen går att använda om och om igen. Och sen så ändras den ju uppenbarligen, för nu ser inte hockeyhjälmar ut så här idag.

 

Det här blev kanske lite mer långsökt och osammanhängande än vad jag hade väntat mig, men sånt händer ibland.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: