Svordomar: Moderathat

 

Vad har kassaskåp och svordomar gemensamt? Moderater. Eller högern generellt.

 

Det började i maj när jag och ett par vänner åkte till Stockholm för att gå på Veronica Maggio öppna Gröna Lund och stora scenen. Jag vet inte riktigt hur det började men det började. ‘Moderat as!’ sas flitigt när vi försökte ta oss till parkering på Narvavägen. Väl inne på Gröna Lund så fortsatte det och det blev ‘ovärdiga muffare/moderater’.

 

Visst så ska man kanske inte använda ett politiskt parti som svordom, men lite roligt är det ändå. Det är ju inte som att vänstermänniskor inte fått skit genom åren, så då kan väl högern också ta lite skit då och då.

 

“Tyvärr” hittade jag (det var inte ens jag som kom på det/hittade det) ingenting bättre än ett kassaskåp från 1940, att representera moderater, och högern, men sen å andra sidan kanske det är totalt klockrent. Det är träimitation och har två skåpsdörrar, så Joakim von Anka kan vara extra säker på att ingen tar hans värdefulla pengar.

 

Bortom moderat hat så vet jag själv att jag använder mycket svordomar som ‘fan’, ‘helvete’, ‘skit’, och så vidare. Svordomar är något vi bara kastar ur oss utan tänkte vilket jag tycker är väldigt intressant faktiskt. Vissa tycker det är dåligt språk, jag tycker det är en del av språket vi bör analysera mera.

 

 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: