Regn: Te och Efterregnetkänslan

 

Drip, drop, drip, drop, drip, drop… Regnet strilar ner för fönsterrutan. Studsar mot taket och fönsterblecket. Där innanför sitter jag, i fönstersmygen. Lutad mot en hög av kuddar och med en bok i handen. En kopp rykande hett te står bredvid mig på fönsterbrädet.


Många ord börjar visst med fönster…


Jag är en sådan där människa som tycker om regn. För det mesta i alla fall. Kanske inte de gånger när det krävs att man ska gå hem från bussen eller packa ner ett tält i det. Jag älskar att sitta inomhus, läsa och dricka te medan regnet smattrar mot (fönster!)rutan, men även att springa ut, bli blöt ända in på skinnet och få vått gräs mellan tårna. Fast bok- och tebiten är nog nästan allra bäst. Faktiskt. Tänk er bara. En bok som tar er till andra världar. Ingefärste i en stor tekopp. Kanske en kopp som tillverkades av Arabia och en gång i tiden tillhörde en familj i Eskilstuna? Kanske tillhörde den till och med samma Ingrid Alderstrand som en gång ägde koppen här på bilden? Vem vet? Vårt hem består ju praktiskt taget av loppisfynd.


Sen, när regnet slutar falla och solen tittar fram bakom molnen igen. Då lägger jag ifrån mig boken, lämnar den 60 mm höga urdruckna tekoppen på diskbänken och går ut för att insupa den där alldeles egna ”efterregnetkänslan” som ligger som ett svalt duntäcke över naturen.

 

 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: