Internetkändisar: Neil Gaiman

 

 

Neil Gaiman är antagligen inte direkt den första personen du tänker på när du hör någon prata om internetkändisar. Förmodligen tänker du på någon ”Youtuber” som typ PewDiePie, Jenna Marbles, Tyler Oakley eller någon ur ”I Just Want to be Cool-gänget”. Någon annan kanske tänker på en skådespelare eller men musiker som twittrar en massa. Någon kanske tänker på min mamma (hon driver nämligen bloggen kammebornia.se). Skamlös reklam. Jag vet. Förlåt, okej? Men vem bryr sig? Inte jag tydligen.

 

Åter till Mr. Gaiman i alla fall. Han är, för er som inte vet, författare och har skrivit böcker som t.ex. Neverwhere, Stardust, Coraline, American Gods och The Ocean at the End of the Lane. Sedan har han skrivit en himla massa noveller också. Bra grejer det där. Tipsar er att läsa något av honom om ni inte har gjort det. Sen så har han skrivit manus till en massa TV-serier också. Bl.a. till Doctor Who.

 

Varför i all världen har jag valt att skriva om honom här då? Han är visserligen känd men det är ju inte för att han har lagt upp sina historier på internet. Borde han inte då bara kallas för kändis istället för internetkändis?

 

Nja. Han är väl lite av varje skulle jag vilja påstå. Han har nämligen hängt med i svängarna och använder sociala medier såsom facebook, tumblr och twitter för att samtala och interagera med sina fans väldigt mycket.

 

Skrivmaskinen på bilden valde jag eftersom… Ja, vad tror ni egentligen? Det har dock inte skrivits några noveller eller romaner på den här. Såvida inte receptionisten, eller vem som nu kan ha använt den, gjorde det under kafferasterna på Försäkringskassan i Nyköping. Den är tillverkades 1920 av Royal Typewriter Co i New York och kom hit till magasinet den 17:e januari 2005.

 

Bara för att jag kan och bara för att det låter bättre än ”den 17:e januari 2005” så tänkte jag avsluta det här inlägget med ett citat från Neil Gaiman.

 

Fairy tales are more than true: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten.”

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: