Blommorna: Rädda humlorna

 

Jag önskar ofta att jag bryr mig om blommor, men jag gör verkligen inte det. Blommor är inte intressant överhuvudtaget. Alla blommor som jag har haft på mitt rum har dött om inte någon annan vattnat dem eller någon sagt till mig att vattna. Det är så mycket jag bryr mig om blommor. Jag bryr mig inte ens om rosor som folk verkar tycka är så fina. Men jag tycker faktisk om den här målningen på en gul ros målad på 1870-talet av en Fru Hilda Lundqvist.

 

Folk kanske säger att det är så roligt att pyssla och plantera, vilket okej, det är ganska roligt. Men då kan man ju plantera något gott. Typ gräslök eller rädisor.

 

Eller till och med bättre, plantera saker för att rädda världen. Humlor har det ganska jobbigt nu och när många humlor dör samtidigt eller man vet att de har det tuff så vet man att det går ganska mycket utför för ekosystem och på så sätt för världen.

 

Vill ni rädda humlor kan man plantera många olika saker. Till exempel timjan, lavendel, solros eller smörblomma och snödroppar även om det finns många sådana vilt i Sverige.


 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: