Skolpolitik: En bättre skola

 

Herdarnas syn. Originalmålningen gjordes av Julius Kronberg men det här är bara en skolplansch från 1800-talet. Tråkigt men sant. Den är vacker och välgjord dock. Precis som det mesta inom religionens värld. Det är väl tron som gör det. Tro är porten till skönhet. Om man inte blir tillsagd att tro såklart. Det var nämligen det som hände i skolan.  Någon trodde på något, någon annan ville ha makt och helt plötsligt skulle alla barn lära sig att tro på Gud. Jag skulle vilja påstå att det är en förolämpning mot människor som faktiskt är kristna.


Det var inte för länge sen som vi hade religionsbaserad skola i Sverige. Vi fick sjunga psalmer på morgonsamlingen och lära oss om frälsaren och synderna. Inför maten var det bordsbön och på söndagar så var det gudstjänst.


Idag, några årtionden senare är vi fria att tro vad vi vill i skolan. Och det här inte enda som har förbättrats. Det var inte länge sen som man agade barn i skolan. Idag får vi gratis undervisning och mat. Vi får stöd med ämnen som vi har svårt för och lärarna bestämmer bara det mest nödvändiga.  Så är det faktiskt. Det finns många klagomål på skolan men det är viktigt att vi inte glömmer det som har förbättrats. Det är viktigt att vi inte glömmer att vi får tro vad vi vill, för tro är porten till skönhet.

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: