LÄS DETTA!

I skolan lär vi oss det perfekta receptet på att utforma en otroligt grym artikel, uppsats eller vad som helst som går ut på att skriva. Vi lär oss att styckeindela, avstavning, indrag, bildtext, jag tror ni fattar vad jag menar.  Vi skriver och skriver, till och med på den här bloggen är det enda jag gör, att skriva.


Receptet består av en
fet rubrik som täcker hela sidan med något som fångar läsarens blick. Sedan kommer ingressen och den ska vara sjukt intressant sägs det, annars vill läsaren inte läsa vidare.
    När du nu har skrivit de två fångande sakerna i texten kan du koncentrera dig på att skriva det väsentliga i texten. Liksom, själva innehållet du ville ha med som du vill informera läsarna om. Men det du nu ska tänka på är att styckeindela och se till att meningarna INTE blir allt för långa för då blir det väldigt svårt att hålla ordning och separera orden i själva texten i och med att meningen inte innehåller något riktigt konkret eller vettigt utan bara har en massa fyllnadsmaterial som gör att det ser ut som att meningen är viktigt fast den egentligen skulle kunna vara otroligt kort och säga precis samma sak.


Det du också ska tänka på är
att i slutet ska du ha en slutkläm som är rolig och knyter ihop säcken av information du just gett till läsaren. Så du ska också tänka på att inte använda ord som så, så ofta för det ger ett så oseriöst intryck på läsaren. Så säger man också oftast när du talar ofta och det blir så kraftfullare och en så mycket bättre text än om du skulle uttrycka dig med så hela tiden.
    Det absolut roligaste måste vara när man läser en rolig rubrik en svintrist, kall, jävlig och grinig måndagsmorgon.



Victor Soldeus

Postat av: Börje

Det är humor att skriva världens längsta mening om att inte skriva världens längsta mening!

2009-01-18 @ 15:01:05
Postat av: Anonym

Finuligt!

2009-01-19 @ 20:06:56

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: