Koll på kläder: Kul

 

 

Intresset finns, jag brukar kolla rätt mycket efter olika kläder, dock mer sporadiskt än regelbundet. Jag tycker att det är kul att köpa och bära kläder och kan, utan att vara för självgod, säga att jag har koll på kläder, jämfört med gemene man.

 

Det som hindrar mig, en ung studerande, från att skapa min perfekta stil är pengarna. Jag håller medvetet undan mycket pengar från att köpa kläder för att inte ägna alltför mycket av min tid till att leva i flärd även om det lockar mycket.

 

Det lockar som mest när jag såklart går in på en butik. Då kommer begäret om att köpa flertalet byxor, skjortor, jackor, sjalar, skärp och skor på samma gång och det blir en liten vånda när man ska backa. Det som jag är mest intresserad av skjortor och sjalar, även fast jag värderar samtliga delar lika mycket.

 

Sjalar går att anpassa till många stilar tack vare de många olika sätten att bära dem på och de många olika kombinationerna man kan göra. Jag själv brukar under de kyligare månaderna lite diskret kombinera två sjalar med varandra vilket oftast brukar bli väldigt bra samtidigt som det minskar behovet av inköpandet av fler sjalar.

 

Precis som sjalar fungerar skjortor för mig, jag har dock inte tagit steget till att bära två skjortor på varandra, det är nog bara Keith Richards som kan göra det snyggt. Skjortan på bilden är en vit bomullsskjorta med blyertsstreck och bläckfläckar på höger ärm. Den är tillverkad 1980 och brukad av Hillvid Edhager som också senare gav den till Sörmlands Museum.

 

 
 
Sörmlands museums projekt Koll på kläder utforskar dagens klädindustri i ett historiskt och globalt perspektiv. Vill du vara med och skriva konsumtionsdagbok? Läs mer här


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: