En person från förr: Hilles skor


”När jag kom hem från skolresan 1929, mötte min mamma mig på stationen och sa att nu skulle jag åka till Stockholm och utbilda mig till hårfrisörska. Det var inte vad jag drömde om. Men man var lydig.”
Ur Hilles minnen.

Hille Ljungqvist är en kvinna som gett in föremål till Sörmlands museums samlingar.  Hon kom från Oxelösund men föddes här i Nyköping, hon föddes 1912 och var hårfrisörska.  Hon gillade att resa! Hon och hennes man reste runt mycket och de två var bland de tidigaste charterresenärerna. Hon dokumenterade sitt liv på lite olika sätt, hon ville att hennes minnen skulle leva kvar. Så hon gjorde ett antal klippböcker, kasettband och fotoalbum. Det är något jag också vill göra, jag vill att mina minnen ska leva vidare.

Ett av föremålen hon gav in var ett par skor, varför jag valde att skriva om dem är väl för skor alltid fångat min uppmärksamhet. Något man aldrig får för mycket av, aldrig får nog av och aldrig slutar använda. Min favorit därhemma i garderoben! Men dessa söta skor i skinn med en fin rosett längst fram som detalj använde Hille själv innan hon gav in dem till museet. Tycker det är kul att se hur stilen på kläder och skor såg ut då, till skillnad från nu. Dessa skor skulle nog ingen använda idag, men de är fortfarande fina där bak i garderobens, eller här, som prydnad på museet.


 
 
 
 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: