Koll på kläder: Ridrocken

 

Denna rock kanske inte ser mycket ut för världen, men den tillverkades i London 1909 och är ingen vanlig rock utan en ridrock. Den tillverkades närmare bestämt av Taylor and Gardener och är gjord av ylle och siden med klädda dekorationsknappar i sammet. I mina ögon verkar denna rock vara rätt så exklusiv. Men vad vet jag? Jag har noll koll på kläder.


Jag hade ingen aning om att detta var en ridrock förrän jag fick mer information från muséets databas. Och att det är ridrock säger mig fortfarande inte så mycket. Med tanke på dess fina och höga kvalitet, används den enbart vid officiella sammanhang? Eller rider man runt med den på en eftermiddagsritt i skogen?


Viktigast av allt tycker jag är om den kan användas i fler sammanhang än vid ridning. Jag har inga speciella kläder för när jag åker bil eller cyklar jämfört med när jag bara går eller sitter, så kan denna rock användas när man är ute och går på stan en kall höstdag?


Så mycket frågor, och även om jag erhöll några svar tvivlar jag på att jag skulle få mer koll. Skillnaden på strumpor, byxor och tröjor. Där. Det är allt jag behöver veta för att klara mig.

 
 
Sörmlands museums projekt Koll på kläder utforskar dagens klädindustri i ett historiskt och globalt perspektiv. Vill du vara med och skriva konsumtionsdagbok? Läs mer här


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: