Friherrinnan hade inga bananer: Rundgång

 

Jag tycker det är helt otroligt hur det faktiskt utvecklas genom tiderna, det är ju det som är så intressant med historia och att framförallt spara delar utav våran historia så vi kan ta en titt tillbaka och se hur det faktiskt var och reflektera över hur det ser ut i dagens samhälle. Hur vi lever, vad vi använder oss av och vad som faktiskt är skillnaden.

Friherrinnan använde sig utav mat, metoder och trix som var vanligt då, det var hennes vardag. Hennes sätt att överleva och få mat på bordet, det var hennes vardag och hennes samhälle. Medans idag, så är hennes sätt och metoder samt hennes mat något som är modernt idag. Ett sätt som många vill använda sig av.

Saken är den att det är inte själva praktiken som är intressant, utan att historian hela tiden kommer tillbaka. Det är inte så att det som händer för oss, just nu, stannar här med oss och inte kommer komma tillbaka. Utan allt är ett kretslopp och det som är så fascinerande är just det att vi sparar vår historia just för denna orsak. Hur fint är det egentligen inte att vi hela tiden fortsätter med det vi alltid hållit på med? Jag gillar historian, för det är inte historia för alla framtid. Utan det kan även vara nutid.

Valde denna bild på dessa underbart fina tallrikar just för jag tyckte de passade så bra in i detta inlägg. De är gjorda utav porslin och gavs in utav Siri Klinth. Så vackert mönster!

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: