Appropå mackor: Ägg på skogaholmslimpa

 

Jag älskar Skogaholmslimpa, och så älskar jag ägg. Så att ha precis nystekt ägg på en Skogaholmsmacka är helt perfekt. Det kanske inte är det nyttigaste eller snabbaste valet till ett mellanmål men det är fantastiskt gott att ha ett lättsaltat ägg på Skoga som är rätt sött. Och smöret som smälter för att ägget är precis nystekt, det är ju… väldigt flottigt och man behöver helt klart ett fat.

 

Min favoritmacka är helt klart en Skogaholmsmacka med stekt ägg på, det finns ingen annan macka på denna jord som kan slå det. Inte änns en baguette med brieost på, och de är väldigt väldigt goda. Men som sagt är det hela med att smöret smälter ett problem, man vill ju helst kunna luta sig tillbaka och äta mackan med en hand, det är lite svårt att göra det utan att blir flottig om fingrar och kläder. Men har man snygga fat så kan man ju äta med stil ändå.

 

På bilden ser ni en matservis i 58 delar. Varje del i servisen är märkt med “Winterling bavaria Germany”. De är alla av porslin och har blommor målade över sig. De ser lite ut som sånt man äter på när man är hemma hos mormor eller farmor, eller äldre personer överlag. Vad som kan vara intressant att veta är att servisen tillhör en samling kallad Eskilstuna hemmet. Alla föremål i den samlingen tillhörde och brukades av en familj i Eskilstuna, och när föräldrarna gick bort skänkte sonen bort sakerna till museet. Så servisen är inte jättegammal egentligen.

 

Om faten är så här snygga, så kan man i alla fall äta en flottig och kletig macka på fat med lite stil.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: